Vakantie in Zuid-Limburg op zijn best!

Omgeving/routebeschrijving

Gulpen, in Zuid-Limburg, behoort tot de gemeente Gulpen-Wittem en heeft alle voorzieningen: gezellige terrasjes, gerenommeerde restaurants, gezellige cafés, supermarkt, winkels, kerken, etc.
Daarnaast zijn er veel attracties en bezienswaardigheden op zowel sportief gebied als op het gebied van kunst, cultuur en evenementen: subtropisch zwembad Mosaqua, sport- en Adventurecentrum Rocca, de Gulpener bierbrouwerij, watermolen (Pannekoekenmolen) en kaarsenfabriek.kaartje
Voor meer informatie en websitelinks verwijzen wij u naar de pagina Nuttige links op deze site.
Voor informatie over culturele activiteiten, lokale attracties en evenementen kunt u terecht bij de VVV en natuurlijk de site van de gemeente Gulpen-Wittem met toeristische info.

Gulpen ligt midden in het Zuid-Limburgse ‘heuvellandschap’. Eigenlijk is het geen heuvelland maar een lichtgolvend plateau met diep ingesneden beekdalen van o.a. Geul en Gulp met flauwe en steile hellingen. Voor een verfijning van het reliëf zorgen de zij- of droogdalen, grubben, dellen, graften en holle wegen.

Beeldbepalend voor Zuid-Limburg zijn ook de landgoederen en monumenten, maar vooral de vakwerkboerderijen met hoogstam-boomgaarden. Er zijn volop wandelmogelijkheden. Recreatieve wandelroutes van verschillende afstanden, die onderdeel uitmaken van een netwerk. Daarnaast zijn er verschillende streekpaden en lange afstandswandelpaden. Nieuw is het Geulwandelpad (via Gulia), van de bron in België tot de monding in de Maas bij Voulwames.

Voor de fietsers is er een knooppuntensysteem: een netwerk van fietsroutes over gemeente- en landsgrens heen. Daarnaast zijn er voor het ruigere werk nog mountainbikeroutes uitgezet (routekaarten te koop bij de VVV). Golf is mogelijk in het Rijk van Margraten (Cadier en Keer), Golf- en Countryclub Wittem en Henri-Chapelle (B). De historische steden Maastricht, Aken (D) en Luik (B) liggen in de directe omgeving.

Twee jaar geleden is het Geul- en Gulpdal door de Stichting Natuur en Milieu uitgeroepen tot 5-sterrenlandschap. De 5 sterren staan voor belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheden voor recreatie en het unieke karakter van de streek.

Uiteraard voorzien wij u graag van informatie!

  • Als U met de auto reist:

Klik op deze routeplanner (adres: Koningin Julianastraat 33, 6271 CB Gulpen).

  • Als U met het openbaar vervoer reist:

Vanaf Heerlen:

Als u vanaf Heerlen komt neemt U vanaf het NS Station in Heerlen buslijn 40 richting Gulpen.

Vanaf Maastricht:

Komt u vanaf Maastricht dan neemt U vanaf NS Station Maastricht buslijn 57 in de richting Epen/Gulpen.

Impressies!